mandag 29. april 2013

Byggrynsgryte med scampi- en spansk italiener?





For så vidt har jeg ingenting mot ris  - likevel synes jeg byggryn er et veldig godt alternativ. Denne gryten kan minne litt om blanding av risotto og paella. La oss kalle det byggrynsgryte med futt i. Det beste av alt? Du gjør det på omtrent 20 minutter. I alle fall om du har latt byggrynene ligge i bløtt mens du har vært på jobb. 

Til 2 personer 
En passe mengde scampi og/eller kylling

3 dl byggryn
1 ss bladpersille
3 fedd hvitløk
1 rødløk
1 paprika
2 ss sitronsaft
3 dl hummerkraft
1 ts røkt paprikapulver
litt chili
salt og pepper

Det kan som sagt være tidsbesparende å legge byggrynene i bløt i varmt vann en stund før du skal lage maten. 

Fres scampi eller kyllingfileter i mindre biter sammen med litt olje, hvitløk, salt og pepper i pannen. Når det er ferdig har du det over på en askjett mens du lager resten av gryten.

Fres finhakket løk, hvitløk og bladpersille og ha i byggrynene. Ha i krydder og sitronsaften og spe med hummerkraft til byggrynene er gjennomkokte. 

Server med litt fersk bladpersille og kylling scampi. 

Fantastisk start på uken?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar