tirsdag 26. juli 2011

Focaccia med vinsalt og oregano


Et lite ja til brødkarbo :)


1 focacciabrød
250 g mel
10 g fersk gjær
1,5 dl lunkent vann
1 ts salt


Topping
Rikelig med olivenolje, oregano og vinsalt eller annet salt.


Løs opp gjæren i vannet og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du har en deig. Hvis den er for klissete kan du tilsette noe mer mel etter hevingen. La heve til dobbelt størrelse og kjevle til en halvannen cm tykk leiv. Etterhev i en halvtime og stikk deretter huller i deigen. Hell over rikelig med olivenolje, oregano og vinsalt. Stek på 210 grader i om lag en halv time.


Vinsaltet er det mor som har kjøpt i Spania, men det finnes jo mange artige og fargerike salttyper nå. Saltet gir en artig effekt og ekstra god smak på brødet.Og pappa utbrøt at det var den beste focacciaen han hadde fått. Nå skal det sies at jeg aldeles ikke er sikker på om han har smakt annet focaccia. Poenget er at det smaker supert til det meste.

2 kommentarer:

  1. Vinsaltet ser jo helt fantastisk ut på focacciaen. Dette må jeg prøve:-)

    SvarSlett