fredag 22. april 2011

Arme riddere med eplesirup og blåbær

Kjært barn har mange navn - så også arme riddere eller french toast som det også blir kalt. I Canada er det vanlig og bruke lønnesirup og historiene er mange om hva som var det originale tilbehøret. Jeg synes imidlertid at french toast er perfekt med mitt eget valnøttbrød og med både noe litt søtt og litt syrlig ved siden av. 
3 skiver valnøttbrød
1 dl melk
1 egg
2 ss sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts kanel (kan sløyfes)
smør til steking
Visp melk, egg, sukker, kardemomme og kanel sammen, og legg loffskivene i blandingen til de er nesten gjennomtrukne av eggeblandingen. Stek på middels varme til loffskivene får en gyllen overflate på begge sider. Server straks med god geitost, bær og eplesirup.


Tips: Eplesirup kan du lage ved å karamellisere 3 ss sukker til det har en rød farge, og deretter tilsette 2 dl god eplemost og la det hele koke inn til om lag 5-10 prosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar