søndag 16. januar 2011

Sjokoladekake i langpanne


Denne er kjempegod, og passer i en vanlig langpanne - men blir kanskje enda flottere i en (nokså presist uttrykt) litt mindre langpanne.

Første steg er å sette stekeovnen på 175 grader.

Bunn
3 egg
450 g sukker
200 g smør
3 dl melk
3 ss (økologisk) kakao
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
1 ts appelsinskall (kun det oransje)
1 ss ren espresso

Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt smør og bland i melken. Bland de tørre ingrediensene. Rør sånn passe forsiktig og tilsett annenhver gang det tørre og det våte. Jeg er litt usikker på hvilken kategori finhakket eller "zestet" appelsinskall kommer i - men det er sikkert ikke så farlig. Hell kakedeigen i langpannen og stek på 170 grader i ca 30 minutter. Følg med"

Krem (det er ingen hemmelighet at det alltid er godt med litt ekstra)
100 g smør
400 g melis
1 ss ren espresso
1 ts vaniljesukker
2 plater lys kokesjokolade (eller mørk om du foretrekker det)
1 egg

Smelt smøret, og smelt deretter forsiktig sjokoladen i smøret. Tilsett melis, espresso og vaniljesukker. Og så skal du liksom røre rundt å få en glatt røre. Det pleier å gå litt gæernt for meg, men det blir godt uansett. Før egget tilsettes må blandingen få romtemperatur. Rør deretter egget i. Glasuren has på kaken når kaken er avkjølt.

En langpannekake er jo nok til en god del mennesker, men veldig kjekk å fryse ned, og kakestykkene kan på sosialdemokratisk vis lages nøyaktig like :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar