søndag 18. september 2011

Panna cotta - finnes det noe bedre?

Kokt fløte som panna cotta betyr kan jo i grunn ikke bli så veldig vanskelig. Har du en kjele, noen få ingredienser og et kjøleskap er det mye som tyder på at dette kan gå bra. Jeg synes panna cotta er best med noe friskt ved siden av. Og nesten hva som helst går. For eksempel kan du bruke frossen tropisk smoothieblanding når du midt i middagen du har invitert foreldrene dine på finner ut at du faktisk på egen hånd har spist opp de blåbærene du trodde du hadde igjen i fryseren. Med en liten physalis på toppen blir det likevel et lite mesterverk :)


Til 6 personer
4 plater gelatin
2 putter fløte
1 vaniljestang
175 g sukker

Legg gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter og skyll dem godt. Kok opp fløten sammen med sukker og ha vaniljestangen og frøene fra vaniljestangen i. Ta blandingen av platen, ha i gelatinplatene og visp/rør til gelatinen har løst seg opp.


Ha blandingen over i serveringsglass og la det stå kaldt i minst tre timer.


Skyll deretter av vaniljestangen i kaldt vann og legg den i en liten boks med sukker. Etter noen dager kan du kjøre det i foodprosessoren så har du skikkelig vaniljesukker. 


Frukt, bær eller syltetøy ved siden av gjør altså susen. Her med litt godt kirsebærsyltetøy, tropisk frukt og en liten physalis.1 kommentar:

  1. Pannacotta er ein fabelaktig dessert...som med få verkemidlar likevel kan imponere gjestane stort:o))

    SvarSlett