torsdag 17. april 2014

Langstekt lammelår med marokkansk vri - slik sikrer du påskesteken


Jeg står på farten på til Champagne-området i Frankrike. Gode dager med besøk til kjente og mindre kjente vinslott står for tur. Heldigvis ble det akkurat tid til en skikkelig påskemiddag før eventyret starter. 

Siden det ofte blir lammestek flere ganger i løpet av påsken, synes jeg det er greit å lage en annen vri enn rosmarin og hvitløks-versjonen i alle fall den ene av de to gangene. Hvor genuin den marokkanske rubben jeg har brukt på lammelåret er, er jeg ikke sikker på, men det er i alle fall den jeg har kommet frem til etter å a undersøkt en rekke ulike marokkansk-inspirerte oppskrifter. 

tirsdag 15. april 2014

Crazy chocolate cream cheese caramel peanut cake...



So I’ve been asked to post the recipe on my nut case crazy chocolate cheese caramel cake in English. When there's demand, I'm your (wo)man. So here I go. I think it is fair to say that you should feel free to reduce the amount of everything in this recipe if you have less than 15 people and a baby visiting.

mandag 14. april 2014

Helsprø sjokoladeostekake på peanøttbunn med karamellsaus




Palmesøndag var det tid for påskeselskap i Brussel. Med 15 gjester hvorav et bursdagsbarn innså jeg raskt at desserten måtte bli en kake. Bursdagsbarnet mente at både sjokoladekake og ostekake var noe som pleide å falle i smak. Jeg tror ikke han hadde sett for seg kombinasjonen jeg for ikke lenge siden la merke til på godt.no  - en sjokoladeostekake med peanøttbunn. Jeg foretrekker ustekte ostekaker, det er litt enklere. 

For å få en fin konsistens synes jeg det er greit å bruke en stor kjøkkenmaskin og gjerne honning eller sirup i stedetfor sukker. Det er ofte greit å forsøke seg litt frem på mengden som vil avhenge litt av hva du liker og en del av sjokoladetypen du bruker. Denne kaken passer også som dessert enten du lager den i porsjonsformer eller serverer den hel. 

Har du ikke 15 gjester i slengen kan du godt halvere ostemassen. Dette er relativt kraftige saker. Nærmere brensel for maratonløpere tror jeg ikke du kommer. 

mandag 7. april 2014

Pikant jordskokksuppe



Suppesesongen går aldri over. Det er fint i kombinasjon med at jordskokkene ser ut til å være i sesong i Benelux. Det følger i alle fall stadig med den økologiske matkurven jeg får levert på døren hver onsdag. Suppe er stort sett enkelt og ganske greit å lage helt fra bunnen. I alle fall om du jukser med god ferdig kraft eller buljong. Denne er kremete i konsistensen uten en dråpe fløte selv om det fint kan tilsettes om ønskelig. 

onsdag 2. april 2014

Simple beetroot soup with Ging´s artisan goat cheese


I'm going to do it simple, my first humble trial for a recipe in English. My blog will continue to be written in Norwegian in the future, as I have had feedback that Chrome actually does the translation part satisfactorily.  The reason why this blog post is in English is that it is dedicated to the group Brussels Food Friends, a group that I've recently come to know and where I've already met more than a handful of like minded food interested people. I love it. An inclusive group of food bloggers - writing about everything from recipes, travel and food-related-lifestyle - to dedicating cakes to different men that has caused them pain. In a good humored sense, that is.